Ondernemen op de Amalia – Groot succes!

Boeken schoolbibliotheek inleveren
6 juli 2018
Belangrijke data en afspraken nieuwe schooljaar
12 juli 2018

Ondernemen op de Amalia – Groot succes!

De afgelopen weken stonden de ateliers in groep 5, 6 en 7 in het teken van ondernemen. Waar de ene groep een eigen eiland aan het ontwerpen was begon de andere groep aan allemaal mini ondernemingen. Samenwerken, creativiteit en ondernemerschap stonden deze weken centraal.
Leerlingen leerden planmatig te werk te gaan en leerden wat er allemaal bij komt kijken. Een onderneming is net iets meer dan alleen maar winkeltje spelen. Deze week hebben alle groepen dit onderling afgesloten. Hieronder een verslag van alle groepen.

Groep 5
Voor diegene die nog geen vakantie heeft geboekt kan groep 5 het eiland Maronte aanbevelen. Een prachtig eiland waarbij van alles te doen is voor jong en oud. Kom genieten in de vlindertuin of ga op safari. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan Disneyland Het eiland heeft een koning en een koningin Hadya en Mika. Het volkslied wordt graag gezongen door de bewoners van het eiland. Ook zult u de fleurige klederdracht kunnen bewonderen waarbij de kleuren terug te vinden zijn in de vlag. Voor eten en drinken bent u ook op juiste plek. Er zijn verschillende restaurants. Het eiland staat bekend om zijn appel- en peergerechten. Deze vruchten zijn daar dan ook volop te vinden. U kunt het eiland niet verlaten zonder een mooi souvenir voor thuis waarbij er gekozen kan worden voor o.a een leuke armband of een kookboek met allemaal appel- en peergerechten! Let er op dat de prijzen in de munteenheid van het eiland staan: Zilvers. Hopelijk tot gauw op Maronte!

Groep 6
De leerlingen van groep 6 hebben een Vakantie-eiland. Het doel is om geld te verdienen aan toerisme op het eiland. Er zijn verschillende clubs; de club van de natuur, de club van het eten en drinken, de club van cultuur, de club van de overnachtingen en uitjes. De clubs bedenken hoe zij geld gaan verdienen. Geld (TC= Timcoins) verdienen kan door het aanbieden van producten of diensten. Vaak is samenwerking tussen verschillende clubs nodig. Wanneer er een safaritocht gehouden wordt door de club van de uitjes, is het wel belangrijk dit te overleggen met de club van de natuur. Wanneer ze er samen niet uitkomen gaan ze naar Tim. Hij is onze Eilandbaas.

Groep 7
Groep 7 heeft de afgelopen weken
ervaren hoe het is om een echte onderneming op te zetten. In vier teams van vier kinderen zijn ze begonnen met het maken van een ondernemingsplan en het verzinnen van een bedrijfsnaam en logo. De volgende stap was bedenken wat ze wilden maken, inkopen doen
en een prototype maken. Met hun prototype op zak gingen ze enthousiast aan de slag met het maken van een pitch en het uitvoeren van een marktonderzoek. Op basis van de pitch werd de waarde van hun aandelen bepaald en konden ze aandelen verkopen om genoeg geld
binnen te krijgen voor de rest van het project. Van de uiteindelijke winst moest alleen wel 10% per aandeel aan de investeerder terugbetaald worden. Nadat alle groepjes dit hadden gedaan, begon de daadwerkelijke productie. Voordat de producten ook echt verkocht
werden aan groep 5 en 6 hebben ze bepaald hoeveel iedere product moest kosten om winst te kunnen maken. De verkoopdag verliep heel goed en er is door ieder groepje winst gemaakt. De kinderen zijn vol enthousiasme en inzet heel zelfstandig bezig geweest met
het project, geweldig om ze zo bezig te zien!

X