Onze ouderkamer

Als ouder vervult u een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. U wilt het beste voor hem of haar en bent daarom gemotiveerd om u in te zetten voor de ontwikkeling van uw kind. Soms kunt u daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Speciaal daarvoor zijn er ouderkamers: door en voor de ouders. Hier kunt u een praatje maken met andere ouders, contacten leggen, de betrokkenheid met de school opbouwen of vragen hoe een andere ouder dat nu doet….

In de ouderkamer kunt u dus andere ouders ontmoeten. Gastouders zorgen voor de koffie/thee en iets lekkers. Heeft u nog niet-schoolgaande kinderen? Geen probleem! Er is speelgoed aanwezig en een bekertje limonade is zo klaar.

Naast de koffie-ochtenden worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd over opvoedkundige onderwerpen en schoolse zaken. Ook worden er workshops en cursussen gegeven of sluit de directie of een leerkracht aan.

IMG_0374

Het programma

15590279_1544922148856246_7575849691004588477_n

De volgende activiteiten staan de komende periode op het programma. Deze zijn ook terug te vinden in onze agenda.

 

Woensdag 7 februari 2018
Houdt u ook van theater? Vindt u opvoeden soms ook moeilijk? Dan is dit echt wat voor u.

Vanochtend is er oudertheater met allerlei onderwerpen over het opvoeden. De ochtend wordt georganiseerd door JGZ in samenwerking met “ de Regenboog” en onze school. Het is super leuk, en de ouders kunnen meedenken met de onderwerpen. Dus een interactieve voorstelling.

De voorstelling wordt gehouden in de Regenboogschool . De tijd hoort u zo snel mogelijk.

Woensdag 14 februari

Wat is er leuker dan een zelfgemaakte Valentijnskaart geven ? Daarom gaan we vandaag woensdag met elkaar Valentijnskaarten maken. Bent u creatief of niet, kom gezellig knutselen in de ouderkamer. Voor degene die de mooiste kaart maakt is er een leuke verrassing. U komt toch ook ?

Woensdag 21 februari
Vandaag is juf Gerda in de ouderkamer om te vertellen over KOM . Dit staat voor kind op maandag. Met deze methode voor godsdienstonderwijs werken wij in alle groepen. Daar hoort ook de paasviering bij ; hierover zal juf Gerda ook vertellen.  We hopen dat er veel ouders zullen komen op deze informatie ochtend in groep 4 ( vanaf 8.50)

Woensdag 7 maart
Koffie/thee ochtend.

Woensdag 14 maart
Creatieve ochtend met Madeleine. We gaan aquarel schilderen.

Woensdag 21 maart
Hoe belangrijk is de taal voor uw kind en waarom is voorlezen zo goed? Deze ochtend wordt verzorgd door de voorleesexpres en de Lion’s club Zoetermeer.

Woensdag 28 maart
Creatieve ochtend met Madeleine. We gaan verder met ons aquarelschilderwerk.

Woensdag 4 april
Kanjertraining, wat is dat en hoe werken we hier mee ? Deze thema-ochtend gaat over het omgaan met sociale vaardigheden , bv wat doe je als je gepest wordt ? Juf Annemarieke geeft informatie over de kanjertraining.

Woensdag 11 april
Koffie-/theeochtend. Ook voor de nieuwe  ouders leuk om eens kennis te maken met andere ouders.

Woensdag 18 april
Vandaag komt een leerkracht vertellen in de ouderkamer. Wie dat is hoor je nog.

Contact

De ouderkamer is op woensdagochtend van 8.30 uur tot 10.30 uur. U kunt uiteraard ook korter aanschuiven. U vindt de ouderkamer in het halletje tussen Unit 2 en Unit 3.

Heeft u tips of suggesties? Geef ze dan door aan juf Judith (judith.rietveld@amalia.unicoz.nl) Zij is onze contactpersoon van de ouderkamer.

10
X