Herinnering: Afscheid Juf Nancy in de ouderkamer
10 april 2019
Paasviering
12 april 2019
Show all

Beleef de 112 Veiligheidsdag

Heb je altijd al eens met een echte brandweerspuit willen spuiten? Of op een politiemotor willen zitten? Benieuwd hoe de brandweer een auto openknipt bij een beknelling? Kom zaterdag 18 mei naar de 112 Veiligheidsdag en beleef de wereld van politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten. Op het evenemententerrein bij Silverdome kun je van 10.00 uur tot 16.00 uur van alles beleven. Voor jong en oud! Dit jaar bezoeken de helden van Paw Patrol de 112 veiligheidsdag! Kom ook langs en ontmoet Chase en Marshall.

Demonstraties

Burgemeester Aptroot opent samen met Paw Patrol de dag om 10.30 uur. Daarna start het programma. Gedurende de hele dag vinden verschillende demonstraties plaats. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een vuurwapen gevaarlijke verdachte aan? En wat kunnen de politiepaarden?

Voertuigen

Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder politievoertuigen, brandweerwagens (uitrukwagen en een hoogwerker), ambulance en antieke brandweer- en politievoertuigen. Ook kun je legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog met een geschut

en rupsbanden bekijken. Je kunt ze van dichtbij en van binnen bekijken. De traumahelikopter zal, als het werk het toe laat, landen op een van de grasvelden naast het Silverdome.

Kinderprogramma

Kinderen kunnen alle voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto laten nemen op de politie- of brandweermotor. Ook kunnen je zelf spuiten met een brandweerspuit bij de spuithuisjes en een prachtige wond laten schminken op hun hand of gezicht. En wat dacht je van een meet & greet met Marshall en Chase van Paw Patrol?

Deelnemers

Ook andere organisaties doen aan deze dag mee, waaronder de Zoetermeerse Reddingsbrigade, de dierenambulance, de Brandwondenstichting, HartslagNu en het Rode Kruis. Ook is er een informatiemarkt met kramen van Buurtpreventie, politievrijwilligers, de wijkagenten, MBO Rijnland en de dierenpolitie.

Kom je ook? Kijk voor het volledige programma op www.zoetermeerveilig.nl

X