Welkom op de Prinses Amaliaschool!
9 januari 2020
Morgen in de ouderkamer: koken bij Piëzo
14 januari 2020
Show all

Bredeschool activiteit hardlopen

De bredeschool van Unicoz biedt verschillende activiteiten aan op VVE-basisscholen waar leerlingen nieuwe activiteiten kunnen uitproberen en misschien zelfs een nieuwe hobby ontdekken. Het programma bestaat uit activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport en spel, natuur en milieu, techniek en wetenschap en creativiteit. De activiteiten worden op school- en wijkniveau aangeboden en zijn na schooltijd.

Eén van de activiteiten die deze periode wordt aangeboden op de Prinses Amaliaschool is de activiteit “hardlopen”. Inmiddels hebben 25 kinderen zich hiervoor aangemeld. Elke woensdagmiddag is er onder de bezielende leiding van juf Wilma, hardlooptraining. De leerlingen lopen hard in de wijk en werken samen naar een aantal hardloopwedstrijden toe.

Zo zal op 19 januari a.s. de eerstvolgende hardloopwedstrijd plaatsvinden waar zij aan mee zullen doen, nl. de Halve Marathon van Zoetermeer. De leerlingen lopen die dag, samen met juf Wilma, 1,5 kilometer.  De start en finish is op het terrein van Dekker Zoetermeer, Scheglaan 12 (Rokkeveen). De loop is door het Burgemeester Hoekstra Park, gemeente Pijnacker en het Balijbos. Komt u de leerlingen ook aanmoedigen?

De volgende wedstrijden die op het programma staan voor de Prinses Amaliaschool zijn:

  • Noord AA Polderloop (1,5 km op 9 februari 2020)
  • CPC (2,5 km op 8 maart 2020)
X