Algemene informatie

De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen van 4-12 jaar. Onze buitenschoolse opvang is een voorziening voor kinderen waar zij hun vrije tijd op een leuke, zinvolle manier kunnen doorbrengen. Op de BSO worden onder begeleiding van professionele pedagogisch medewerkers verschillende uitdagende activiteiten aangeboden. Zo krijgen kinderen de kans om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en nieuwe talenten te ontdekken.

Op de BSO is het anders dan thuis, maar wel een veilige thuishaven. Een BSO is bovendien een thuishaven met een hele prettige extra meerwaarde:  het samen zijn en leven met andere kinderen in een groep. Wij benutten de extra mogelijkheden die groepsopvang biedt: Kinderen krijgen de kans om kinderen uit andere achtergronden te ontmoeten, te leren wat samenwerken is, vriendschapsbanden aan te gaan, conflicten op te lossen. Kortom, kinderen leren in de kinderopvang een samenleving te vormen. We helpen kinderen om zich te ontwikkelen tot actieve burgers in een democratische samenleving.

Klik hier voor de uitgebreide informatiegids over onze BSO

985

Onze BSO

IMG_0371

In de school beschikken wij over een eigen lokaal. Deze ruimte biedt mogelijkheden voor de kinderen om zich na schooltijd te kunnen ontspannen en vermaken. Na schooltijd wordt gezamenlijk de dag doorgenomen en wordt er wat gegeten en gedronken. In de groepsruimte zijn verschillende hoeken zoals een bouwhoek waar kinderen kunnen bouwen, een winkel/huishoek en een creatieve hoek. Wanneer een kind rustig een boekje wil lezen, is er een rusthoek met een bank. Wij organiseren diverse activiteiten op het gebied van sport, techniek, koken of drama. De activiteiten zijn altijd afgestemd op de leeftijd en interesse van de kinderen en de behoefte van het individuele kind. Dit alles in overleg met de kinderen, want zij weten als geen ander aan te geven waar hun behoeftes liggen.

Op het buitenterrein van de BSO kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. Rondom het buitenterrein liggen verschillende grasvelden waar de kinderen onder begeleiding mogen spelen of voetballen. Na een drukke schooldag kunnen zij hun energie even helemaal kwijt. De samenwerking met de school zorgt voor een harmonische sfeer die de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel geeft. De BSO is uit meerdere geloofsachtergronden samengesteld en allen gaan hier op respectvolle wijze mee om.
Kom gerust een kijkje nemen, proef de sfeer binnen onze BSO en ontdek hoe onze kinderen spelen, ontdekken en groeien op een unieke locatie!

Tijden & contact

Onze BSO is elke dag direct na schooltijd geopend tot 18.30. Tijdens de schoolvakantie zijn wij van 7.00-18.30 uur geopend. De opvang wordt dan aangeboden in de Basisschool” de Regenboog”  Kerkenbos 12-14 Woensdagopvang is op IKC de Piramide aan de Fivelingo 84-86

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van Unit 1, Annie Koch of met Kern kinderopvang. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen!  Voor inschrijvingen kunt u bellen met 079-34611980 of mailen naar ipk@kern-kinderopvang.nl

Contact
X